Game Design - Een Introductie Cursus

Je Eigen Game!


In deze cursus leer je in zes lessen hoe je een mobiele game moet maken, en maak je je eigen game. Vanaf de eerste vraag "wat is een game?”, via het ontwerpen van de gameplay en de characters, tot het game-tournooi dat we in de laatste les organiseren. We gebruiken een app op de iPad om de games mee te maken, en aan het einde van de cursus weet je genoeg over games maken om zelf thuis op de iPad verder te kunnen werken.


Design jij de volgende game hit?

----


Les 1: Wat is een game?
In de eerste les zoeken we naar een antwoord op de vraag "wat is een game?” en "wat maakt een game leuk?”. En maak je ter plekke een game die we meteen gaan spelen.


Les 2: Hyperpad
In deze les maak je kennis met de app waarin je mobiele games gaat leren maken. En je maakt volgens een stappenplan een eenvoudige game, die je meteen kan spelen.


Les 3: Je eigen game
Nu is het tijd om je eigen game vorm te gaan geven. Je past je game uit les 2 aan, en geeft er je eigen draai aan.


Les 4 en 5
We duiken de diepte in! In deze lessen leer je je eigen game-elementen programmeren, je leert levels maken, én je gaat bezig met de vormgeving van je game. Hoe ziet jouw held eruit?


Les 6
In de laatste les van de cursus leggen we de laatste hand aan de games, en gaan een toernooi spelen! Met de ouders erbij laten we zien wat we in huis hebben.


Last modified: Monday, 17 August 2015, 11:45 AM