Foto Collage

In deze cursus leer je in Pic Collage op de iPad een Foto Collage maken. Dit doe je in een aantal stappen, en onderweg leer je foto's importeren, uitsnijden, met effecten bewerken, en dupliceren. Verder leer je stickers en tekst toevoegen, en nog meer. Je werkt in deze cursus met de gratis versie van de app Pic Collage.

Kerstkaarten Ontwerpen


In deze cursus leer je hoe je kerstkaarten kan ontwerpen met wat kerstspullen en een iPad. Je gaat de kerstspullen arrangeren en fotograferen, en daarna voeg je tekst aan de foto's toe om er mooie kerstkaarten van te maken.

Later word ik ...


In deze cursus maak je een korte animatievideo waarin je vertelt wie je bent, en wat je later wilt worden. Hierbij gebruik je zelfgemaakte foto's, plaatjes van internet, zelfgemaakte digitale schilderijen en nog veel meer. Onderweg leer je werken met een aantal apps voor de Surface Pro 3 tablet: Fresh Paint, Movie Creator, Geluidsrecorder en Yakit.

Een Dagje Kei 13


In deze cursus maak je een video over een dag op school. Bij het maken van de video combineer je foto's en een verhaal in een zelf gemaakte animatie op de iPad, die je daarna kan opslaan als video, en delen via internet.


Een Keigave Plek


In deze cursus maak je een korte video over jouw favoriet plek vlakbij school, die je daarna kan delen met anderen. 

Een videoreportage filmen en monteren

Een video monteren is als het maken van een puzzel, zonder dat er één oplossing is. Je bepaalt namelijk zelf wat het eindresultaat wordt, maar er zijn wel bepaalde regels waar je aan moet voldoen om ervoor te zorgen dat je video werkt.

Zeggis Media maakte in het voorjaar van 2015 een video over een groot Kunsteducatie project in Colmschate, en deze video was een erg ingewikkelde puzzel om te maken. Hoe laat je in een paar minuten alle aspecten van een project zien, dat bestaat uit tientallen workshops, voorstellingen, bijeenkomsten en veel verschillende partijen? Na veel gepuzzel kwamen de editors van Zeggis Media uit op dit resultaat:In de volgende zeven lessen laten we zien hoe de eerste 50 seconden van deze video opgebouwd zijn, bekijken we het ruwe materiaal waaruit de video bestaat, en ontrafelen we de puzzel. Verder laten we zien hoe je via een stappenplan ook zelf zo'n video kan maken.